Mi a hidrokultúra?

//Mi a hidrokultúra?

Mi a hidrokultúra?

A hidrokultúrás termesztés lényege, hogy a növény számára a termesztőközeg nem a talaj, hanem a tápanyagokat közvetlenül a vízből veszik fel a gyökerek. A növények gyökérzetét ebben az esetben hidroglanulátum veszi körbe, melynek kapillárisai felveszik a vizet és fokozatosan bocsátják azt ki biztosítva a növény vízellátását.

Egészséges, ellenálló növények

A hidrogranulátum szemcsemérete biztosítja azt is, hogy a gyökerek szellőzzenek és oxigénhez jussanak. A növények tökéletesen alkalmazkodnak, ehhez a termesztési módszerhez, más típusú, kevésbé elágazó, hosszú, finom hajszálgyökerekből álló gyökérzetet fejlesztenek. Ennek köszönhetően a növények maximálisan hasznosíthatják a vízből felvett, optimális összetételű tápanyagokat, hozzájutnak a szükséges mennyiségű oxigénhez, így egészségesebbek, elleállóbbak és hosszabb életűek lesznek.

Esztétikus, tiszta, nem igényel sok gondozást

A hidrokultúrás növények ápolása rendkívül egyszerű. Az optimális vízszintet egy egyszerű vízszintjelzővel könnyedén kontrollálhatjuk. A tápanyagokat pedig kifejezetten a hidrokultúrás termesztéshez kifejlesztett tápoldat adagolásával biztosíthatjuk. A növényeket nem kell átültetni.

Por- és gombamentes talaj

A talaj kiküszöbölésével a tápanyag összetételét és annak felvételét nem befolyásolják a talajban lévő egyéb vegyületek. A gyökerek oxigénellátását pedig nem akadályozza az összetömörödött, esetenként még nedvességgel is átitatott talaj. Apropó, nedves talaj. A nedves talajon kiválóan meg tudnak telepedni a gombák és baktériumok. Azon túl, hogy ezek látványa kicsit sem esztétikus, könnyen belátható, hogy egy zárt irodatérben, pláne, ahol akár több tucat ember is tartózkodik, ezek burjánzása nem túl kívánatos.

A hidrokultúra előnyeit tehát

  • szép és egészséges növények
  • higiénikus környezet
  • egyszerű ápolás
2018-04-26T13:57:21+02:00